Перейти до основного вмісту

"Червнева грімниця над Рошею": презентація серії листівок до сороковин утрати української бібліотекарки Оксани Грималовської

  

Червнева грімниця над Рошею: 151 серія листівок віршів-присвят і відгуків людині мистецьки вишуканого хисту у роботі з читачами, котра перед самісіньким порогом свого 50-річчя дня народження із земної орбіти -  юдолі життя злинула до 5-го океану - Господніх Небес / автор-упоряд. Василь Джуран. - Чернівці : Родовід, 2024. - 11 л. 

В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей в межах письменницько-бібліотечного марафону відбулась презентація серії листівок до сороковин утрати української бібліотекарки Оксани Грималовської "Червнева грімниця над Рошею".

До видання ввійшли вірші-присвяти "сумлінній працелюбці  і великій українці", яка працювала у бібліотеці-філії #3 КБУ "Чернівецька ЦБС", 11 буковинських  авторів: Василя Аністратенка, Анни та Ірини Довгополих, Наталії Григорчук-Войтко, Віталія Демченка, Василя Джурана, Василя Кукульняка, Тетяни Щурко, Георгія Ходоровського, Людмили Пинзару, Валентини Мочарної.

Вшанувати пам'ять Оксани Грималовської, поділитися світлими спогадами про неї та зачитати вірші-присвяти до бібліотеки завітали літератори: Василь Джуран, Віталій Демченко, Наталія Григорчук-Войтко та Анна Довгопола.

Про бібліотекарку:

Оксана Станіславівна Грималовська народилась 19 липня 1974 р. в м. Чорткові Тернопільської області. Після закінчення школи вступила на філологічний факультет Чернівецького державного університету. ім. Ю. Федьковича. У 2000 році, після закінчення навчання, почала працювати в бібліотеці-філії #3 (Рога) м. Чернівці.

Пані Оксана з дитинства любила читати і за 24 роки роботи в бібліотеці цю любов до книги намагалась передавати читачам.

Як написала Людмила Пинзару: "Оксана Станіславівна майстерно віднаходила оті чутливі "ключики"до дитячих сердець і запалювала в них інтерес до читання...".

25 червня 2024 р. серце чуйної людини, майстра своє справи, зупинилось назавжди.





Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами