Перейти до основного вмісту

Книжкові новинки: Ніна Кук (Наталія Куконіна) "Жили собі непереможні казки"

 #Всеукраїнський_тиждень_дитячого_читання_2023

Куконіна Н. А. Жили собі непереможні казки (за мотивами українських народних казок) : для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку / Н. А. Куконіна (псевдонім Ніна Кук) ; ілюстр. Раїса Рязанова. - Чернівці : ФОП Глібка В. Т., 2022. - 56 с. іл.



В рамках відзначення Всеукраїнського тижня дитячого читання 2023 бібліотека отримала у подарунок книгу письменниці Ніни Кук (Наталії Куконіної) "Жили собі непереможні казки", яка написана за мотивами українських народних казок, але на сучасний лад. 
Книгу люб'язно передала від авторки, добрий друг нашої книгозбірні, художниця-ілюстраторка, поетеса Раїса Рязанова. Художниця створила чудові ілюстрації до книги "Жили собі непереможні казки".
До збірки увійшли 5 казок, в яких розповідається про перемогу Добра над Злом та війною. Казки про війну, яка сьогодні триває, розповідають герої народних казок, які живуть у Харкові, Чернігові, Києві, Херсоні, на Донеччині.
Перша казка, яка ввійщла до книги називається "Колобок" (сучасна харківська казка); друга - "Курочка ряба" (сучасна чернігівська казка); третя - "Рукавичка" (сучасна київська казка); четверта - "Коза-дереза" (сучасна херсонська казка); п'ята - остання - "Ріпка" (сучасна донбасівська казка).
Кожна казка авторки розповідає про події, які відбулись під час війни доступною для дітей мовою, у казковій формі. Герої цих казок так само виборюють свою свободу і можливість жити в своєму домі, своїй країні.
Шановні читачі, всіх, кого зацікавила книга, запрошуємо до бібліотеки!


Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами