4 грудня 2015 р.

Зустріч з Ольгою Калініченко: проект "Буковина читає дітям"

Ольга Калініченко (Калиновська)
В бібліотеці відбуась зустріч в рамках регіонального проекту "Буковина читає дітям" з поетесою, журналістом, художнім керівником та режисером театру "Ватра" Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, головою громадської організації "Союз молоді Буковини" Ольгою Калініченко (псевдонім Калиновська). 
Пані Ольга зустрілась з учнями 10 класу ЗОШ № 2 (керівник Смольський А. М.). 
Вона є організатором багатьох мистецьких проектів: "Великодні дзвони", "Із Кобзарем говорить Україна", "Гніздо для Білого птаха" та інших. Читачі дізнались про новий цікавий проект, над яким наразі працює поетеса на ТО радіо "Буковина". Цей проект присвячений воїнам АТО. Відомі артисти Буковини читатимуть листи дітей, написані для наших захисників в зоні АТО. О. Калініченко запросила дітей до участі у проекті. 
Також присутні на заході дізнались про історію виникнення театру "Ватра" та його творчий колектив. 




Вірші Ольги  ввійшли до збірки молодих буковинських поетів "Первоцвіт" та до антології майданівських віршів "Небесна Сотня". Деякі поезії Калиновської покладені на музику та стали чудовими піснями. До уваги присутніх прозвучала пісня "Одній тобі". Також читачі із задоволенням слухали поетичні та прозові твори О. Калініченко: "Сповідь калинового листя", "Зарясніли могили", "Без Вас" та інші.