25 вересня 2015 р.

Читаємо казки...

Казка цікава для всіх! У чарівний світ казок дитина потрапляє в самому ранньому віці. Казка для дитини – не вигадка. Казкові герої живуть для дитини своїм окремим життям , впливаючи на його світогляд і почуття.
Наша бібліотека пропонує користувачам безліч цікавих книг з літературними та народними казками різних країн світу. Працівники відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів (заввіділом Маринчук В. І. та бібліотекарі: Сергійчук Ю., Козак Ю. та Шкварчук Г.) для малюків дитячого садочка № 36 розіграли  лялькову виставу "Коза-дереза", а також читали вголос  українські народні казки. 
Здійснили цікаву подорож казковою країною разом із бібліотекарями і учні 3-Б класу ЗОШ № 2 (класовод - Вторнікова Д. А.) та учні 2-В класу ЗОШ № 4 (класовод -  Кушнір Т. І.). В ігровій формі читачі мандрували сторніками старих та сучасних казкок та згадували улюблених героїв.  Через казку бібліотекарі пояснювали дітям прості і найголовніші поняття моральності: що таке "добро" і що таке "зло". Казкові герої завжди або хороші, або погані. Дитина ототожнює себе з позитивним героєм. Таким чином, казка дітям прищеплює добро. Моральні поняття, яскраво представлені в образах героїв, закріплюються в реальному житті та взаєминах з близькими людьми. Адже якщо лиходії в казках завжди бувають покарані, то єдиний спосіб уникнути покарання - не бути лиходієм. Поняття про добро постає в казці не у вигляді законів і правил, а у вигляді образів сильних і хоробрих богатирів, лицарів, принців, у вигляді доброї чарівниці або феї, завжди готової прийти на допомогу.