12 червня 2015 р.

Прем'єра книги "Онучата-маківчата"

Рутецька, О. В. Онучата-маківчата  : [вірші для дітей] / О. В. Рутецька ; худож. Р. Рязанова. - Чернівці : ФОП Глібка С. Й., 2015. - 24 с. ; іл.

Олена Василівна Рутецька
Олена Василівна Рутецька - поетеса, педагог, відмінник освіти України, лауреат педагогічної премії Омеляна Поповича, лауреат премії Ольги Кобилянської (2005 року).
Народилась 22 червня 1937 року у с. Красносільці Збаразького району Тернопільської області. Змалку любила танцювати, співати, виразно читати улюблені в родині книжки, особливо твори Тараса Шевченка. У 1954 році закінчила ЗОШ № 1 у місті Збараж. З 1954 по 1959 роки навчалася на філологічному факультеті Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича. Після закінчення навчання працювала в редакції Глибоцької районної газети, протягом багатьох років навчала дітей української мови та літератури.  У творчому доробку поетеси - чотири збірки для дорослих. Книжечку для дітей авторка видає вперше.
Життя Олени Рутецької тісно пов'зане з Буковиною, багато її учнів та друзів проживають в Чернівецькій області та самих Чернівцях. Тому малим буковинчикам було приємно та цікаво познайомитись і полистати дитячу книгу авторки.
В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей відбулась прем'єра книги "Онучата-маківчата" Олени Рутецької. Гостями заходу були давні друзі та учні Олени Василівни: художник-ілюстратор Раїса Рязанова: журналіст, заввідділом інформації та зв'язків з громадськістю Глибоцької газети "Новий День" Лариса Дущак; педагог, режисер народного аматорського самодіяльного театру м. Кіцмань Лариса Мірінчук. Читачі, учні ЗОШ № 2 м. Чернівці (керівники: Гончар Р. П., Букатару Н. В.) підготували вірші з презентованої книги. Заввіділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів підготували кросворд, де ключовим словом було ім'я та прізвище поетеси та лялькову виставу за поетичними творами з книги "Онучата-маківчата". Всім присутнім було цікаво здійснити мультимедійну подорож сторінками книги Олени Рутецької та ближче познайомитись з життєвим та творчим шляхом поетеси.