18 лютого 2015 р.

Книжкова поличка!!!

До Вашої уваги нові та цікаві книжки, які поповнили бібліотечні полички. 

 Серія «Для дотепного віку»
(до 5-ти років … і далі)

Книжечки серії «Для дотепного віку» дозволяється читати будь-кому: і маленьким, і стареньким, наодинці і у гарному товаристві. Дорослі можуть читати ці вірші дітям, а діти – дорослим, бо дотепність - це категорія не вікова, а , як то кажуть , світоглядна. Дотепним людям живеться на цьому світі веселіше, комфортніше.
Кожна книжечка, оздоблена яскравими веселими малюнками. Всі вони об’єднані добротою, гумором, соковитим українським словом. Вже самі назви книжок ( «Про жабку Гапку», «Засинає ліва ніжка», «Слон в аптеці») викликають посмішку і бажання відкрити й прочитати. І хочеться, щоб усі читали ці дотепні вірші «для дотепного віку».

Григорук, А. Слон в аптеці / А. Григорук. - Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2008. - 36 с.

Збірку  склали веселі віршики про тварин. Наприклад, віршик «Мишка і книжка». У ньому розповідається про допитливу Мишку, яка з’їла книжку, тому що вона їй дуже сподобалась. А ти можеш уявити собі всю ту шкоду, яку може наробити слон, завітавши до аптеки?А, прочитавши віршик «Песик Булька» ти знайдеш дотепне 
пояснення, чому собаки на всіх гавкають.

Фалькович, Г. Засинає ліва ніжка / Г. Фалькович. -Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2008. - 48 с.


Дитячі твори Григорія Фальковича, переконливо доводять багатогранність впливу читання на процес розвитку і виховання дітей.

Поезія автора змалечку привчає дитину мислити і шукати відповіді на найскладніші питання, пов’язані зі створеням світу та загадками живої природи.



Григорій Фалькович. Про жабку Гапку: вірші / Г. Фалькович. – Тернопіль: Навчальна книга - Богдан, 2008. - 36 с.