Перейти до основного вмісту

Презентація книги Галини Тарасюк "Відлуння війни і миру в небі й на землі": письменницько-бібліотечний марафон

В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей в рамках письменницько-бібліотечного марафону відбулась онлайн-зустріч з письменницею, добрим другом дитячої книгозбірні, Галиною Тимофіївною Тарасюк.
  • До бібліотеки завітали письменники: Василь Джуран, Віталій Демченко та Василь Васкан.
  • Письменник, голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Тодорович Джуран вручив бібліотеці подарунок від пані Галини, її нову збірку поезій "Відлуння війни і миру в небі й на землі".
  • Нова книга "Відлуння війни і миру в небі й на землі" присвячена: історичним подіям минулого України та теперішнім подіям російсько-української війни, які хвилюють і ранять кожного українця. Вірші письменниці пронизані болем, роздумами про рідну землю та вірою у перемогу.
  • Також Галина Тарасюк презентувала присутнім вірші з дитячих збірок, які присвятила своїм онукам, Северинчику і Калинці, - "Северинчикова книжка" та "Намистинки для Калинки" (готується до друку). 
  • В бібліотеці підготовлено книжкову виставку "Душа моя й досі над Чернівцями літає" , де представлені книги авторки. Також поезії Галини Тарасюк ввійшли до серії 41 комплекту листівок, присвячених найрізноманітнішим подіям: письменницькі ювілеї, історичним подіям України, вшануванню пам'яті Героїв України, які загинули у російсько-українській війні тощо.
  • Творчий доробок Галини Тимофіївни - 32 книги поезії, прози та публіцистики: "Зоре моя вечірня, або Пророк і Марія", "Між пеклом і раєм", Ковчег для метеликів", "Жіночі романи", "Смерть - сестра моєї самотності", "Трепанація", "Северинчикова книжка" тощо.
  • Вона є лауреатом багатьох літературних премій (детальніше: https://uk.m.wikipedia.org/.../%D0%A2%D0%B0%D1%80%D0%B0...), кавалер Ордена Княгині Ольги ІІІ ст., Заслужений працівник культури України.
Щиро вдячні Галині Тимофіївні за натхненну та чудову зустріч, її поетичне щире слово.

Р.S. До речі вірш-присвята Галини Тарасюк легендарному поету, композитору Володимиру Івасюку "Жовтень, осінь, кленів багаття" вже багато років знаходиться у топі серед учасників Обласного конкурсу юних читців віршів-посвят Володимиру Івасюку, який організований спільно з Чернівецький обласний меморіальний музей Володимира Івасюка .
 Модератор заходу: Рудая П. М., заступник директора з наукової роботи Чернівецької обласної бібліотеки для дітей







 

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами