Перейти до основного вмісту

Літо з книгою: книжкові цікавинки для дошкільнят та учнів молодшого шкільного віку

Джеймісон, С.
Леді Джейн / С. Джеймісон ; пер. з англ. А. А. Клімов ; іл.. О. А. Семякіна.- Харків : Ранок, 2017.- 224 с.
Повість американської письменниці Сесилії Джеймісон (1848–1909). Історія дівчинки-сироти, сповненою неймовірних поворотів долі, таємниць і майже детективних обставин, уже більше століття зачитуються діти і підлітки.
Детальніше: https://www.yakaboo.ua/ledi-dzhejn-1450738.html



Чайка, Марина
Казки старого замку / М. Чайка ; іл.. Е. Є. Флерова.- Харків : Ранок, 2017. - 80 с.









Ріббінг, А. 
Англійський словник у малюнках / А. Роббінг, М. Нільсон ; пер. із швед. І. А. Пушкар.- Харків  Ранок, 2017.- 64 с., іл.
У книзі ти знайдеш багато кумедних малюнків і познайомишся з англійськими словами. Які англійські імена існують? Як лічити англійською? Які слова приховує RATTLESNAKE? Усе це у ти знайдеш у англійському словнику у малюнках від A до Z!





Герус, Л. 
Українська народна іграшка = Ucrainian folk toy / Л. Герус.- Київ : Балтія-Друк, 2017.- 64 с. 
Народні іграшки з тканин і ниток, глини, дерева, трави, соломи, сиру. Видання має на меті познайомити з особливостями української народної іграшки, її локальним розмаїттям на основі експонатів музеїв, приватних зборів, авторських творів.


Косміна, О. 
Українське народне вбрання = Украинская народная одежда = Ucrainian folk costume  / О. Косміна.- Київ : Балтія-Друк, 2017.- 64 с.
Видання знайомить читача з оригінальними зразками традиційного вбрання українців кінця ХІХ - початку ХХ сторіччя, що зберігаються в музеях Києва, Харкова, Львова, Чернігова, Вінниці, Запоріжжя, Переяслава-Хмельницького і приватних колекціях. Альбом містить інформацію про регіональні особливості українських строїв, змінює сталі стереотипи, демонструючи український національний одяг в усьому багатстві і розмаїтті.

Дзюбій, Ірина
   Пригоди феї Маргаритки / І. Дзюбій ; пер. з рос. В. В. Міхно.- Харків : Ранок, 2018.- 64 с.

Якщо вам здається, що феям усе дається легко, бо в них є чари, - ви помиляєтеся. Здатність чаклувати вони отримають тільки після того, як успішно складуть останній іспит у Школі фей. Маргаритка його ще не склала, а тому їй усе доводиться робити самотужки: і Книгу заклинань вивчати, і Країну фей від злого чаклуна та банди піратів рятувати.


Педан, Олександр
Пан Дельфін / О. Педан.- Харків : Ранок,2018.- 32 с.

Дельфіни — одні з найпрекрасніших і найрозумніших створінь у світі! Книга познайомить юного читача з цими чудовими тваринами. Вони дізнаються скільки видів дельфінів існує, де  мешкають, що споживають, як спілкуються й багато-багато іншого! Книгу написав відомий телеведучий Олександр Педан. Автор обрав саме дельфіна, героєм своєї книги, оскільки  захоплюється серфінгом і обожнює океан! 


Уліщенко, О. М.
  Мова чудова / О. М. Уліщенко ; худож. І. М. Потапенко.- Харків : Віват, 2016.- 356 с.
Героями нашої книжки є Кіт-воркіт і Мишка-побіганка.
Видання стане в пригоді для всіх, хто вивчає українську мову і прагне вільно використовувати її як в усному, так і в письмовому мовленні. 



Петрановська, Людмила
   Що робити, коли… /  Л. Петрановська ; пер. з рос.  Л. Задьорна ; худож. А. Селіванов.- Харків : Віват, 2017.- 144 с.
Ця книжка допоможе дитині не розгубитися, знайти правильний вихід з різноманітних складних ситуацій, які можуть трапитися в житті кожної людини. Психологічні поради, схеми дій, багатий ілюстративний матеріал сприятимуть легкому засвоєнню поданого матеріалу.




Михтодович, Микола
   Пригоди Кота Пуха-Золотовуса : казкова повість / М. Михтодович ; худож. обкл. Ґ. Олійко.- Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018.- 184 с.

Мабуть, ви читали чимало казок про пригоди котів. Але ця — особлива. Такої незвичної за вигадкою, чистої і піднесеної, як наївне малярство, повісті ви ще не читали. Її мова сповнена якогось щемливого і, сказати б, глибинно українського внутрішнього ритму.
Котові Пухові Золотовусові — звичайному сільському котові з золотою вусинкою — судилася доля справжнього героя, якому доведеться пройти чимало неймовірних випробувань, побувати в далеких світах і стати рятівником своєї напівзабутої прабатьківщини Руданії...

Ґейман, Ніл
   На щастя, молоко : повість / Н. Гейман ; пер. з англ.. Б. Терещенко ; худож. К. Ріддел.- Київ : КМ-БУКС, 2018.- 160 с.
Від лауреата численних літературних нагород, таких як Премія Г'юґо, Премія Неб'юла та Премія Брема Стокера, медалей Ньюбері та Карнегі! 
Дитяча повість автора світових бестселерів Ніла Ґеймана розповідає неймовірну історію тата, який вийшов по молоко і зустрів на своєму шляху захопливі пригоди з піратами, динозаврами, давніми цивілізаціями, інопланетянами, поні, вампірами та мандрівками в часі. 
Ця чудернацька історія трапилася за абсолютно банальних обставин. У будинку закінчилося молоко. Мама у відрядженні, тато - за головного. Саме він змушений плентатися до магазину. Але дорогою його викрадають ... справжнісінькі інопланетяни.


Сміт, Доді
 101 долматинець : роман / Доді Сміт ; пер. з англ.. Н. Ясіновська ; худож. Т. Цюпка.- Львів : Видавництво Старого Лева, 2017.- 240 с.
У пана та пані Любеньких живе пара чудових собак-далматинців — Понґо й Леді. Господарі надзвичайно їх люблять і не можуть натішитися п’ятнадцятьма цуценятами, які народжуються невдовзі. Проте у затишному будиночку Любеньких ніхто й не підозрює, яка небезпека чигає на маленьких далматинців…




Блер, Мері
Бланкі поспішає на допомогу : повість / Мері Бланк ; пер. Л. Солдатенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк.- Харків : Віват, 2018.- 128 с.








Блер, Мері
Брайтлі та темна печера : повість / Мері Бланк ; пер.   О. Уліщенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк.- Харків : Віват, 2018.- 128 с.








Блер, Мері
Флері рятує прем’єру : повість / Мері Бланк ; пер.   Л. Солдатенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк.- Харків : Віват, 2018.- 128 с.

Історії про милих крилатих звiряток, які завжди приходять на допомогу, від авторки Мері Блер. Ці добрі, вiрні, сміливі і веселі ферігарди чекають маленьких читачів на сторінках цих чудових книжок.




Гербіш, Надійка.
Мене звати Мар’ям / Н. Гербіш ; худож. М. О. Фоя.- Харків : Віват, 2017.- 48 с.

Мар’ям втратила дім у всіх його сенсах, опинилася в чужій країні, зіткнулася з ворожістю, породженої стереотипами й історіями, зміст яких їй годі збагнути, пережила болючу втрату, однак здобула найкоштовніший дарунок любові й врятованого життя.
Ця книжка про те, що коли в місто приходить війна, тим, хто зумів вислизнути з-під її полум’яних язиків, залишається небагато: пам’ять,  любов і болюче бажання вберегти найдорожчих. Однак саме з цих трьох насінинок може вирости цілий новий світ – лиш би знайшлося для них трохи сприйнятливого ґрунту й турботи тих, хто поруч.

Жутауте, Ліна
Фердинанд і Пух / Жутауте, Ліна ; пер. з лит. Я. О. Головченко ; худож. обкл.. А. Ю Жога.- Харків : Віват, 2018.- 94 с.

Зворушлива історія про дружбу пихатого на перший погляд кота Фердинанда й доброго песика Пуха, які за збігом обставин опинилися на вулиці й тепер укупі живуть на смітнику... Що змусило Фердинанда змінити своє ставлення до Пуха, щиро за нього переживати та навіть рятувати, наражаючи себе на небезпеку?

Дерманський , Сашко
Жменька тепла для мами / С.  Дерманський  ; худож. Р. Попський.- Львів : Видавни цтво Старого Лева, 2017.- 56 с.

Вкутане багатолітньою холоднечею місто вже давно не знало літа. Мерзенний пан Прищ, який захопив містян у крижаний полон, погрожує заморити холодом маму маленької Влади. Але ж як знешкодити джерело холоду, що тримає всіх на межі виживання, а найважливіше – де шукати джерело тепла? Щоб це з’ясувати, дівчинка вирушає до Сніголісу, де, кажуть, знайшли притулок відчайдухи, яких не лякає нелюдський мороз. Чи вдасться їй врятувати маму, а заразом і ціле місто від свавілля пана Прища? Чи зможе вона віднайти хоч жменьку тепла для любої матусі?

Нікітінський, Ю. В. 
І прийшли пінгвіни… / Ю. В. Нікітінський ; перо. З рос. М. Жученко.- Харків : Віват, 2018.- 80 с.

Зазвичай пінгвіни живуть в Антарктиді. Але незвичайно, якщо вони гостюють у київського школяра Вані Овалова. Ще незвичайніше, коли вони стріляють з гармат і беруть участь у рок-концертах. А ще розносять у будинку все дощенту… А ще вміють вирощувати парникові помідори… А ще доставляють до Києва справжнє антарктичне морозиво… А ще літають у космос… А ще… А ще… А ще відкрийте цю книжку й нумо сміятися разом над неймовірно смішними й цікавими пригодами її героїв: Вані Овалова, Сашка Кочерябова, пінгвінів Міхільсона та Жігі-Жігі!


Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами