5 червня 2018 р.

Презентація дитячих книг Лариси Українець-Теутуляк











Презентація нової дитячої книги - це завжди свято.
В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація дитячих книжок буковинки Лариси Дмитрівни Українець-Теутуляк - "Веселий півничок", "Чарівні листки", "Сходить сонечко". Познайомитись з творчістю літераторки до бібліотеки завітали учні пришкільного табору "Школяр" гімназії № 2 (керівник: Гевко Н. І.). Разом з поетесою до маленьких читайликів також завітала художник-ілюстратор цих чудових книг, керівник екологічних гуртків "Природа, фантазія, творчість" та "Еколоічна майстерня" при Чернівецькому міському центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді - Світлана Володимирівна Ремарчук.
Діти із задоволенням познайомились із творчістю Лариси Українець, послухали про те, коли вона вперше почала писати, про що розповідає в своїх віршах. А пані Світлана розповіла книголюбам, як виникли ілюстрації до них. Перша книга дитячих віршів, "Чарівні листки", пані Лариси, вийшла друком у 2014 році. Поетеса присвятила її своїм діткам. Доречі, Лариса Українець мати двох синів і донечки. А у 2018 році видавництво "Друк Арт" видало ще дві дитячі збірки віршів - "Веселий півничок" та "Сходить сонечко". Події, які поетеса описує в своїх віршах взяті з реального життя. Авторка зачитала присутнім декілька своїх поезій: "Маленька чомучка", "Пальчики", "Сонечко" та інші. Малюки також приємно здивували її: вивчили напам'ять вірші зі збірки "Сходить сонечко" та "Чарівні листки".
Привітати поетесу та художницю-ілюстраторку з прем'єрою нових книг до бібліотеки завітали: керівник Чернівецького міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Баранець О. С., завідуюча організаційно-масовим відділом Комарницька О. М., завідуюча природничо-екологічним відділом Катан Н. В. та викладачі центру.
На завершення маленькі читачі отримали солодкі смаколики від Лариси Українець-Теутуляк, а фонди дитячої книгозбірні поповнились новими книгами з автографом літераторки.