Перейти до основного вмісту

Великодні мандри

Великдень – одне з найбільших свят християн. Воно встановлене у пам’ять розп’ятого на хресті Ісуса Христа. Великдень називають також Пасха або Паска. У дохристиянські часи на цю пору припадало свято пробудження природи від зимового сну. 
Напередодні Великодня для дітей в бібліотеці організовується та проводиться багато цікавих етнографічно-мистецьких заходів. Читачі охоче приймають участь у них.
Одним із атрибутів Великдня – є писанка.
Писанки існували ще з часів наших прародичів (ІІІ – VIII ст. н.е.). Українська писанка має понад 100 символічних малюнків, вона є шедевром декоративно-ужиткового мистецтва.
Писанки всієї України різні, не схожі між собою, різняться нанесеними елементами і символами. 
Учням 5 класу ЗОШ № 41 (керівники: Пенюк О. П., Коренблюм П. Н.) було цікаво послухати пізнавальну розповідь  завідуючої відділу науково-освітньої роботи Чернівецького обласного краєзнавчого музею Нелі Андріївни Кириченко про чудові диво-писанки. Неля Андріївна представила юним читачам писанки найрізноманітніших орнаментів та візерунків із різних регіонів нашої області. 
З традиціями святкування Пасхи на Україні та в інших країнах ознайомились учні 5-А класу гімназії № 5 (керівник: вчитель українознавства Чорногуз Е. І. ).
Вони з цікавістю послухали розповідь бібліотекаря Амброзевич М. М. про підготовку до святкування світлого празника Воскресіння Христового.
Звучали легенди та вірші про Ісуса Христа.
Для найменших читайликів, учнів 3-Б класу гімназії № 2 (вчитель-класовод Довбуш А. А.) заввіділом обслуговування дощкільників та учнів 1-4 класів Маринчук В. І. підготувала відео-презентацію «Як Великдень на дворі, то й писанка на столі». 
Також до уваги відвідувачів та користувачів бібліотеки представлені малюнки маленьких книголюбів  " Намалюю писанку".  
  


Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами