Перейти до основного вмісту

Тренінг з ментального здоров'я для працівників бібліотек, що обслуговують дітей "Перша психологічна допомога"

11 квітня в Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей у межах Всеукраїнської програми «Ти як?» та проєкту БФ Право на захист «Послуги з підтримки психічного здоров’я та психосоціальна підтримка для постраждалого від конфлікту населення України» пройшов тренінг з ментального здоров’я для працівників бібліотек, що обслуговують дітей м. Чернівці та Чернівецької області.

Тема: «Перша психологічна допомога» (ППД).

Практичні заняття для учасників тренінгу провели тренери-фасилітатори, психологи БФ "Право на захист" Каріне Карапетян та Тетяна Альберті.


Тренери розповіли присутнім як в кризових ситуаціях знаходити безпечний для себе та інших підхід; як спілкуватися та підтримувати людей в стані стресу, психологічної реакції на кризову ситуацію; які дії мають бути при наданні першої психологічної допомоги, щоб не завдати подальшої шкоди людині в стані стресу тощо. 

Бібліотекарі разом з психологами виконали декілька практичних вправ, ігор, які допомогли аналізувати власні практичні навички з надання ППД.

Отримані знання є корисними для кожного учасника тренінгу. Також  навички з надання ППД можуть бути корисними під час виконання звичайної роботи та роботи з читачами-дітьми.

Ще одним з важливих моментів надання першої психологічної допомоги є розуміння межі підтримки, яку можна надати, і коли потрібно перенаправити людину, яка знаходиться в стресовому стані для отримання більш спеціалізованої допомоги. 

За безкоштовною психологічною консультацією можна звернутися у БФ "Право на захист".


Присутні отримали від організаторів матеріали на допомогу у роботі з читачами, книгу "Психолог на зв'язку" та сертифікати учасників тренінгу.

У тренінгу взяли участь 15 бібліотечних фахівців м. Чернівці, Герцаївської ТГ, Новоселицької ТГ, Сторожинецької ТГ, Острицької ТГ, Лівинецької ТГ.

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами