Перейти до основного вмісту

Цікавинки від УІК: серія «Шусть і Шуня» Акселя Шеффлера для найменших

 

Шусть і Шуня – двійко друзів, зайчик та мишка. Вони дуже люблять гратися, та час від часу у них трапляються суперечки. Чудово ілюстровані з простими та зрозумілими текстами, ці історії не лише розважать малюків, а й сформують у них корисні соціальні навички. Шусть і Шуня – герої цілої серії. 
Веселих друзів Шустя і Шуню придумав і намалював геніальний Аксель Шеффер, один з найкращих дитячих ілюстраторів, «батько» знаменитого Груффало. 
Книги прикрашають чудові ілюстрації, а текст надрукований великим шрифтом, що полегшить читання для найменших школярів.

Шеффлер, Аксель. Шусть і Шуня. Засинальна Жабка. / Аксель Шеффлер ; пер. з англ. Володимира Чернишенка. - К. : АРТБУКС, 2020. - 32 с. - (Серія "Читати - класно!")

Шуня зібралася до Шустя в гості з ночівлею. Вона ретельно склала валізку, щоб нічого не забути. Друзі мали чимало веселощів перед сном. Але, ой лихо, як Шуні заснути без улюбленої жабки!? 

Шеффлер, Аксель, Рейд, Камілла. Шусть і Шуня. Приязний равлик. / Камілла Рейд, іл. Акселя Шеффлера ; пер. з англ. Володимира Чернишенка. - К. : АРТБУКС, 2020. - 32 с. - (Серія "Читати - класно!")
Галасливі Шунині ігри налякали Шустевого равлика. І Шусть образився на Шуню. Ой лишенько! Але коли пташка-ненажера намірилася вполювати равлика, друзі зрозуміли, що іноді галас може стати в пригоді! Ця яскрава й барвиста книжка відразу приверне увагу малюка, і він не захоче випускати її з рук. А головні герої цієї серії стануть найкращими книжковими друзями вашої дитини. Джерело: https://nashformat.ua/products/shust-i-shunya.-pryyaznyj-ravlyk-923726

Шеффлер, Аксель. Шусть і Шуня. Велетенська кулька. / Аксель Шеффлер ; пер. з англ. Володимира Чернишенка. - К. : АРТБУКС, 2020. - 32 с. - (Серія "Читати - класно!")
Шусть ДУЖЕ тішився своєю повітряною кулькою! Але коли вона випадково полетіла геть і луснула, він страшенно засмутився. На щастя, Шуня придумала дещо чудове — і Шусть знову заусміхався! Чарівна історія для всіх, хто любить кульки і бульки. 

Аксель Шеффлер (англ. Axel Scheffler) – сучасний німецький художник, книжковий графік та ілюстратор дитячих книжок. Номінант та лауреат кількох літературних премій. Здобув визнання з виходом серії ілюстрованих книжок для дітей «Груффало» та відомого циклу творів для найменших про Шустя і Шуню, опублікованого письменницею Каміллою Рейд. 
Народився у 1957 році в Гамбургу. Студіював на факультеті історії мистецтв, але покинув навчання і пішов на службу у психоневрологічний заклад. У 1982 році він переїжджає до Лондона, складає вступні іспити до Батського університету та починає вивчати мультимедійні технології. Впродовж навчання у виші цікавився графічним мистецтвом та робив перші кроки у вибудовуванні кар’єри ілюстратора.

Працював у рекламі та видавництві. Першою роботою Акселя Шеффлера як ілюстратора дитячої літератури був твір Гелен Крессвелл «Паймейкерс», до якого він створив художнє оздоблення. Клієнтами Шеффлера є найвідоміші письменники сьогодення, зокрема Джон Блейк, Пол Шиптон, Девід Генрі, Уве Тімм, Тоон Теллеген та інші автори книжок для дітей. 
 фото та інформацію підготувала: Тетяна Дудчак, 
головний бібліотекар Чернівецької ОБД

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами