14 січня 2019 р.

Найкращі книжкові новинки для дошкільнят та учнів молодшого шкільного віку!


Сміт, Доді
 101 долматинець : роман / Доді Сміт ; пер. з англ.. Н. Ясіновська ; худож. Т. Цюпка.- Львів : Видавництво Старого Лева, 2017.- 240 с.
У пана та пані Любеньких живе пара чудових собак-далматинців — Понґо й Леді. Господарі надзвичайно їх люблять і не можуть натішитися п’ятнадцятьма цуценятами, які народжуються невдовзі. Проте у затишному будиночку Любеньких ніхто й не підозрює, яка небезпека чигає на маленьких далматинців…



А ти вiриш у дива? Так? Тодi одного разу до тебе неодмiнно прилетить чарiвний захисник! Адже цi милi крилатi звiрятка завжди приходять на допомогу тим, хто вiрить у диво. Iсторiї про добрих i вiрних, сміливих і веселих ферігардів чекають маленьких читачів на сторінках цих чудових книжок.


 Блер, Мері
Брайтлі та темна печера : повість / Мері Бланк ; пер.   О. Уліщенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк.- Харків : Віват, 2018.- 128 с.

Блер, Мері
Флері рятує прем’єру : повість / Мері Бланк ; пер.   Л. Солдатенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк.- Харків : Віват, 2018. - 128 с.

Блер, Мері
Бланкі поспішає на допомогу : повість / Мері Бланк ; пер. Л. Солдатенко ; худож. О. О. Супрун ; худож. обкл. О. Л. Железняк. - Харків : Віват, 2018. - 128 с.


Гербіш, Надійка.
Мене звати Мар’ям / Н. Гербіш ; худож. М. О. Фоя. - Харків : Віват, 2017. - 48 с.

Мар’ям втратила дім у всіх його сенсах, опинилася в чужій країні, зіткнулася з ворожістю, породженої стереотипами й історіями, зміст яких їй годі збагнути, пережила болючу втрату, однак здобула найкоштовніший дарунок любові й врятованого життя.
Ця книжка про те, що коли в місто приходить війна, тим, хто зумів вислизнути з-під її полум’яних язиків, залишається небагато: пам’ять,  любов і болюче бажання вберегти найдорожчих. Однак саме з цих трьох насінинок може вирости цілий новий світ – лиш би знайшлося для них трохи сприйнятливого ґрунту й турботи тих, хто поруч.

Жутауте, Ліна
Фердинанд і Пух / Жутауте, Ліна ; пер. з лит. Я. О. Головченко ; худож. обкл. А. Ю Жога. - Харків : Віват, 2018. - 94 с.
Зворушлива історія про дружбу пихатого на перший погляд кота Фердинанда й доброго песика Пуха, які за збігом обставин опинилися на вулиці й тепер укупі живуть на смітнику... Що змусило Фердинанда змінити своє ставлення до Пуха, щиро за нього переживати та навіть рятувати, наражаючи себе на небезпеку?



Дерманський , Сашко
Жменька тепла для мами / С.  Дерманський ; худож. Р. Попський. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 56 с.
Вкутане багатолітньою холоднечею місто вже давно не знало літа. Мерзенний пан Прищ, який захопив містян у крижаний полон, погрожує заморити холодом маму маленької Влади. Але ж як знешкодити джерело холоду, що тримає всіх на межі виживання, а найважливіше – де шукати джерело тепла? Щоб це з’ясувати, дівчинка вирушає до Сніголісу, де, кажуть, знайшли притулок відчайдухи, яких не лякає нелюдський мороз. Чи вдасться їй врятувати маму, а заразом і ціле місто від свавілля пана Прища? Чи зможе вона віднайти хоч жменьку тепла для любої матусі?

Нікітінський, Ю. В. 
І прийшли пінгвіни… / Ю. В. Нікітінський ; перо. З рос. М. Жученко. - Харків : Віват, 2018. - 80 с.
Зазвичай пінгвіни живуть в Антарктиді. Але незвичайно, якщо вони гостюють у київського школяра Вані Овалова. Ще незвичайніше, коли вони стріляють з гармат і беруть участь у рок-концертах. А ще розносять у будинку все дощенту… А ще вміють вирощувати парникові помідори… А ще доставляють до Києва справжнє антарктичне морозиво… А ще літають у космос… А ще… А ще… А ще відкрийте цю книжку й нумо сміятися разом над неймовірно смішними й цікавими пригодами її героїв: Вані Овалова, Сашка Кочерябова, пінгвінів Міхільсона та Жігі-Жігі!