Перейти до основного вмісту

День кавуна - на ура!




 День кавуна в Чернівецькій обласній бібліотеці стартував. Читачі вже встигли поласувати смачною ягодою, дізнатися цікаві факти про кавун та сфотографуватися біля експозиції "Смугастий смаколик".
Традиція відзначення Дня кавуна бере свій початок з США, яка посідає перше місце з поїдання цієї ягоди. У м'якоті кавуна - багато вітамінів С і РР, а також вітамінів групи В, каротину, фолієвої кислоти і калію. В Україні з 2003 року у м. Гола Пристань Херсонської області у серпні проходить фестиваль "Український кавун - солодке диво". Там, навіть, встановлений монумент Кавуну, який стоїть на набережній міста. Взагалі батьківщиною кавунів є Південна Африка. Там досі зустрічаються дикі кавуни невеликих розмірів (з тенісний м'яч).
Книголюби, завітавши до бібліотеки за книгами, на протязі дня ласуватимуть кавуном і цукерками з кавунним смаком. Крім того, любителі хенд-мейду можуть зробити власну аплікацію з кавунового насіння та подивитися відеоролик "Цікаві факти про корисну ягоду".





Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами