12 березня 2018 р.

Конкурс читців віршів Т. Г. Шевченка "Іду з дитинства до Тараса"

9 та 10 березня з року в рік в Україні проходять "Шевченківські дні". Не залишилась осторонь цієї важливої події і Чернівецька обласна бібліотека для дітей, адже слово Т. Г. Шевченка має великий вплив на свідомість дітей. А бібліотека є одним із основних закладів культури, що популяризує творчість Кобзаря та літературу про його життя та діяльність. Шевченківські дні в дитячій книгозбірні розпочались Конкурсом читців віршів Т. Г. Шевченка "Іду з дитинства до Тараса". Читайлики спочатку здійснили подорож сторінками життя та творчості Тараса Григоровича Шевченка, яку підготувала бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Войтюк Л. Г. 
Послухати та привітати читців до бібліотеки завітала поетеса, член спілки журналістів України, друг бібліотеки - Олена Логінова. До складу журі також входили: Кадюк Н. М., заввідділом науково-методичної та інформаційно-бібліографічної роботи; Сторощук О. М., провідний методист.
Учасники конкурсу, учні 2-В класу гімназії № 3 під керівництвом класовода Літвінової С. Є, творчо та артистично підійшли до читання поезій Шевченка. Кожен конкурсант намагався вкласти часточку душі у поезії Кобзаря та показати своє бачення його творчості. Школярі читали напам'ять такі вірші, як: "В казематі", "Думка", "Сонце заходить, гори чорніють", "Мені тринадцятий минало", уривок з поеми "Сон", "Зоре моя вечірняя" та інші.
Переможці - Константин Дарія (І місце), Коржук Данило (ІІ місце) і Позднякова Ліза (ІІІ місце), отримали дипломи та книги поетеси О. Логінової з автографом. Всім конкурсантам Чернівецька обласна бібліотека для дітей подарувала дитячий журнал "Колобочок"(засновник та видавець ТОВ "ДрукАрт").