Перейти до основного вмісту

Читаюча родина




 Тиждень дитячого читання в Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей триває. В рамках Тижня читачі дитячої книгозбірні, учні 5-Б класу ЗОШ № 2 м. Чернівці (у супроводі вчителя історії Петруник Е. В. та шкільного бібліотекаря, вчителя української мови та літератури Смольського А. М.), зустрілись з письменником, журналістом, критиком, мистецтвознавцем Мирославом Ярославовичем Лазаруком та його родиною: дружиною Ориною Євгенівною, сином Тарасом, онуками – Андрійком, Настусею та Євдокійкою.
Свято відбулось під гаслом «Читаюча родина», адже сім'я письменника від найменшого до найстаршого дуже люблять читати. 
Вся родина Лазаруків - творча. Дружина письменника - журналіст; сини: Тарас - радіожурналіст; Мар'ян - поет, журналіст. 
Мирослав Лазарук - заслужений діяч мистецтв України, член спілки письменників України, асоціації українських письменників, спілки журналістів України.
Він написав ряд поетичних та прозових книг для дорослих. У 2012 р. та 2016 р. вийшли друком дитячі книги письменника: «Де поділися горішки?»; «Голуб на черешні» та «Абетка для Євдокійки». На заході звучали вірші з цих збірок у виконанні онуків Мирослава Ярославовича та самого автора. Школярі охоче задавали питання письменнику та співали разом з малими онуками Мирослава Лазарука імпровізовані пісні. 
Приємним сюрпризом для дітлашні стали подарунки від письменника: дитячий журнал «Колобочок», де надруковані вірші літератора та книга «Абетка для Євдокійки». Захід відбувся в рамках цільвого проекту «Я – буковинець! Я – українець!». Спілкування з письменником та його сім'єю відбулось в теплій і дружній атмосфері. Кожен з присутніх відчув себе у родинному колі, відчув доброту і любов, яку випромінювала ця родина.














Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами