Перейти до основного вмісту

НОВИНКИ ІЗ СЕРІЇ «УЛЮБЛЕНІ КНИЖКИ»


Уайльд, Оскар. Зоряний хлопчик / Уайльд, Оскар ; пер. з англ. Т. Некряч; худож. О. Чичик. - Київ : Країна Мрій, 2014. - 288 с. : іл. - (Улюблені книжки) 


До книжки увійшли казки із двох збірок О. Уайльда. У творах письменника, сповнених любові до людини і поваги до краси, створеної людиною, реальність переплітається з вигадкою. Його герої бачать можливість існування лише в атмосфері прекрасного, але вони здатні відчувати жаль і смуток, вміють співчувати людям; їх, як і самого автора, бентежать роздуми про мінливість життя, про добро і зло, красу і користь.
Для дітей молодшого і середнього шкільного віку

Гауф, Вільгельм. Малий Мук : казки / Гауф, Вільгельм ; пер. з нім. І. Андрущенко; худож. Ю. Радіч – Демидьонок. - Київ : Країна Мрій, 2011. - 288 с. : іл. - (Улюблені книжки)

Без чарівних казок Вільгельма Гауфа неможливо уявити наше дитинство. Хто не знає історій про карлика Носа або про Маленького Мука? Нас захоплює східний колорит оповідей, напружений сюжет і переживання героїв, у яких нарешті все закінчується щасливо. Ці казки, містичні, іноді страшні, часом сумні, сповнені житейської мудрості, веселого гумору, любові до простих людей, випромінюють добро і оптимізм. Їх цікаво читати як дітям, так і дорослим.
Для молодшого і середнього шкільного віку.

Сетон-Томпсон, Ернест. Маленькі дикуни / Сетон-Томпсон, Ернест ; пер. з англ. В. Александрова. - Київ : Країна Мрій, 2011. - 352 с. : іл. - (Улюблені книжки) 

Хто із хлопців не захоплювався життям індіанців? Мрії Яна, якому над усе хотілося вивчати життя тварин, здійснилися: разом зі своїм другом Семом влітку він поселився у лісі. Хлопці, поринувши у світ дикої природи, споруджують тіпі та живуть як справжні індіанці. Вони вчаться розпізнавати сліди птахів і звірів, на практиці дізнаються, як зробити лук і зшити мокасини, як без сірників розвести багаття і знайти дорогу в лісі, коли ти заблукав, і багато-багато іншого.

Грімм, Вільгельм. Бабуся Метелиця : казки / Грімм, Вільгельм ; Пер. з нім. М. Харченко, Ф. Супруна, Д. Корзуна та ін. ; худож. О. Чичик. - Київ : Країна Мрій, 2014. - 240 с. : іл. - (Улюблені книжки)

Улюблені  з дитинства казки найзнаменитіших казкарів Європи —відомі й не дуже відомі.
Для дітей середнього шкільного віку.

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами