4 червня 2015 р.

Літо з книгою!

Розпочалась пора довгоочікуваних всіма школярами літніх канікул.
Працівники Чернівецької обласної бібліотеки для дітей підготували для своїх користувачів цікаву дозвіллєву програму: цикл розважально-пізнавальних конкурсів, вікторин, ігор, ребусів, шарад та інші.
Для дітей традиційно продовжує роботу Програма літніх читань, за якою підготовлені рекомендаційні списки літератури «Що читати влітку?», книжково-ілюстративна експозиція «У книги немає канікул», виставка поробок орігамі «Чудова країна - Дитинство», тематичні виставки «Літо. Книга. Я – Друзі!», «Нові книги – нові друзі», «Книги в літньому рюкзаку» та інші інформаційні матеріали.
На протязі багатьох років наша книгозбірня тісно співпрацює з пришкільними таборами міста.
Під час канікул бібліотеку активно відвідують такі пришкільні табори:  «Школяр» ЗОШ № 5; «Дивокрай» ЗОШ № 2; табір "Школяр" гімназії № 2 ; табір "Веселка" гімназії № 5; табір ЗОШ № 4 та інші.
Щоденно в бібліотеці працює мультсалон. Малеча має змогу дивитися різні повчальні та розважальні мультиплікаційні фільми, які приносять справжню насолоду. Дуже популярні серед читачів ретромультики.
Цікавою формою роботи з читачами є настільна гра «Склади бібліопазл». Користувачі, відвідуючи бібліотеку, можуть погратися та скласти різнобарвні пазли з діснеєвськими та іншими казковими персонажами, які для них зробили бібліотекарі відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів.
На протязі всього літа продовжує свою роботу Салон літніх читань для дошкільнят та молодших школярів «Під парасолькою», де бібліотекарі ведуть бесіди з маленькими чомучками. Також діти-волонтери читають «книгу-інтригу», «книгу-сюрприз» та «книгу для тебе» книголюбам і граються з ними.
Користувачі бібліотеки можуть відвідати Клуб сімейного читання «Коли оживають ляльки» та стати учасниками казкових вистав. Пальчикові та іграшкові ляльки підніматимуть настрій дітлахам та дорослим. 
Бібліоліто для буковинчиків триває. Світ читання та пізнання і цікава книга чекає свого читача!