Перейти до основного вмісту

Зустріч з юристом

1 червня - ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. В бібліотеці на протязі першого тижня червня проводяться заходи, присвячені правам дітей: гра-конкурс ""Намалюй своє дитинство", вікторина "Казка застерігає", бесіда "Чи ти знаєш, що в тебе є такі права", зустріч з юристом в рамках клубу "Цікаві зустрічі".
Розповісти дітям про їх права та обов'язки до бібліотеки завітала Фокшек Ірина Володимирівна, головний спеціаліст Головного управління юстиції у Чернівецькій області. 
Поспілкуватися з нею прийшли діти з табору "Веселка" гімназії № 5. Ірина Володимирівна підготувала мультимедійну презентацію "Конвенція ООН про права дитини". Малі читайлики дізнались про такі права, як: право на життя, на освіту, на сім'ю, на безкоштовне лікування, на дозвілля та інші. Юрист зустрічатиметься з читачами на протязі цілого тижня. 
Пришкільні табори гімназії № 5, гімназії № 2, ЗОШ № 5, ЗОШ № 2 також прийняли участь у конкурсах та вікторинах по правах людини, які підготували бібліотекарі. Діти добре засвоюють інформацію, якщо вона надається в ігровій формі. Заввідділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Маринчук Віра Іллівна для учнів 2-Б та 3-Б класу гімназії № 2 (табір "Школяр") розповіла про права дітей, використовуючи ігри "Пінг-понг" та "Каламбур". До уваги дітей відео-презентації та мультики. На прикладі героїв казок та мультяшних персонажів читачам розповіла  про їх права бібліотекар молодшого відділу Шкварчук Галина Петрівна. 

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами