Перейти до основного вмісту

Презентація книги Олексія Кононенка "Неймовірна смакота від розумного кота"

В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей склалася гарна традиція - презентувати та популяризувати нові дитячі книги  українських письменників. В бібліотеці вже відбулися прем'єри дитячих книг та заочне знайомство з такими авторами: сумською письменницею Анною Коршуновою та письменником з Рівного - Миколою Кривим. 
 В рамках Програми літніх читань перший день був присвячений Дню захисту дітей. Святкування розпочались з прем'єри книги "Неймовірна смакота від розумного кота" українського поета, письменника, журналіста, автора відомих українських пісень, сценариста і режисера культурно-мистецьких заходів, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Всеукраїнської літературної премії ім. Івана Огієнка та літературної премії ім. Євгена Маланюка, члена Національної спілки письменників України Олексія Анатолійовича Кононенка.   Книга вийшла друком у ВД "Букрек" (генеральний директор - Максимець Д. С.) та поповнила фонди нашої книгозбірні. 
На презентацію книги завітали діти з пришкільного табору "Школяр" гімназії № 2 (керівники: Моздір О. М., Нагнійчук Т. О., Панченко Н. Ю., Мафтейчук М. С., Довбуш А. Л.). Читачі здійснили мультимедійну подорож "Сторінками книги "Неймовірна смакота від розумного кота" О. Кононенка" та заочно познайомились з біографією та творчістю автора. Яскраві  та чудові ілюстрації до книги створені двоюрідним братом Олексія Анатолійовича - Віктором Кононенком. Автор майже до кожної страви дібрав прислів'я, приказки. та написав вірші. До книги ввійшли обрядові та буденні страви, добрі поради та кулінарний словничок, які стануть у нагоді майбутнім господиням.  
Заввідділом обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Маринчук В. І. провела конкурс "Найкращий вареник". Діти із задоволенням ліпили вареники з тіста, всі конкурсанти отримали солодкий приз - пончики. Також діти вивчили і розповіли вірші О. Кононенка, розіграли дійство "Калита". Адже в своїй книзі Олексій Кононенко розповідає хлопчикам і дівчаткам про калиту та інші смачні страви, які готували наші предки і готують і нині.  









Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами