Перейти до основного вмісту

Прем’єра дитячої книги Георгія Шевченка «Бігла киця на базар»






 Шевченко, Георгій.
     Бігла киця на базар : вірші для дітей дошкільного та шкільного віку / Георгій Шевченко. - Чернівці : Друк Арт, 2015. - 24 с.

Прем’єра у Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей нових дитячих книжок письменника, журналіста, лауреата літературно-мистецької премії імені Сидора Воробкевича, лауреат літературної премії імені Дмитра Загула, дипломанта конкурсу поезії «За мир» 2002 року Георгія Петровича Шевченка стала гарною та доброю традицією.
Ім’я Георгія Шевченка відомо не тільки на Буковині, в Україні, а й поза межами.  
З-під пера письменника вийшло багато книг та публікацій: «Веселики», «Моя магістраль», «Харко Чепіга», «Лелеча пам’ять», «На чорнім базальті болю», «Дивина молодого вина», «Білий кінь Івана Іваніва», «Неприборканий вигнанець» та інші. Дуже цікаві та популярні серед читачів його дитячі книги:   «Веселий березень», «Свято першого яєчка», «Лісові жмурки».

«Бігла киця на базар» - четверта книжка, написана автором для дітей. До неї входять веселі, легкі та повчальні віршики.
На презентацію нової книги Георгія Петровича «Бігла киця на базар» до бібліотеки завітали читайлики, учні 2-Б класу гімназії № 2 (класовод Мафтейчук М. С.). Вони вивчили вірші з презентованої книги та намалювали до них малюнки. Гарним сюрпризом для письменника та малечі стала інсценізація вірша «Думай наперед» з цієї книги, яку представили працівники бібліотеки Маринчук Віра, Козак Юля, Шкварчук Галина.
Також до уваги читачів та автора була показана мультимедійна презентація «Сторінками творчості Георгія Шевченка: прем’єра книги «Бігла киця на базар»». 
Георгій Петрович зачитав дітям та гостям заходу вірші з презентованої книги, чим всіх дуже порадував.   
Ми вітаємо автора з книжковими іменинами та днем народження, яке він відсвяткував 31 березня. Книжка «Бігла киця на базар» вийшла друком в день народження автора та стала чудовим подарунком для малечі.   





Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами