23 квітня 2015 р.

23 квітня - Всесвітній день книги та авторського права

«Як з копійок складаються рублі, 
так і з крупинок прочитаного 
складається знання»
Даль В. І.
Щороку, 23 квітня, ми відзначаємо Всесвітній день книги і авторського права.
Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. 
У 1995 році на паризькій конференції ЮНЕСКО було прийнято рішення про встановлення 23 квітня Всесвітнього дня книги і авторського права. Цю дату вибрали для свята не випадково. Саме 23 квітня 1616 року померли три генії світової літератури: Вільям Шекспір, Мігель де Сервантес Сааведра, а також Інка Гарсіласо де ла Вега. 
Цього дня проходить багато заходів, які привертають увагу до книжкової справи та читання.


Бібліовізитом «Мої перші кроки в бібліотеці» учнів 1-А класу гімназії № 2 (класовод - Панченко Н. Ю.) розпочався цикл заходів з нагоди Всесвітнього дня книги та авторського права в Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей. Маленькі читайлики здійснили ознайомчу екскурсію дитячою книгозбірнею, дізнались про правила користування книжками та бібліотекою. Також діти записалися до бібліотеки, щоб в майбутньому стати її активними користувачами. Маленькі книголюби залюбки подивились цікавий фільм «Як твориться книга».

Учні 5-А класу ЗОШ № 2 (керівники: Мельничук М. А. та Смольський А. М.) відвідали бібліотечний урок «Завжди було і буде вічне - дитина з книгою в руці». Від бібліотекаря відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чайки І. С. вони почули цікаві факти про історію Всесвітнього дня книги та із задоволенням стали учасниками відеогри «Сторінками улюблених героїв». 
Для користувачів та гостей нашої бібліотеки також діє виставка книжок Видавничого Дому «Букрек» (генеральний директор – Максимець Д. С.) і книжково-ілюстративна виставка «Подорож по книжковому всесвіту».