Перейти до основного вмісту

Шевченківський тиждень

Березень, значимий тим, що у цьому місяці народився і помер великий український Поет і Пророк, наш Кобзар - Тарас Григорович Шевченко (09.03.1814 р.- 10.03.1861 р.). 
Тарас Шевченко — це не минуле, він —  сьогодення. Шевченко важливий і для дітей,  і для старшого покоління. Його слово має великий вплив на свідомість українців. Тематика його творів поза часом, вона  актуальна і в наш час. 

В Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей проходить Шевченківський тиждень «Нас єднає Шевченкове слово». Щоб донести до читачів Шевченкове слово та ознайомити читачів з творчістю поета працівники бібліотеки підготували ряд заходів: голосні читання «Візьму у руки «Кобзаря»», відео-мандрівка «Сторінками життя Т. Шевченка», вернісаж малюнків «Садок вишневий коло хати», виставка-вернісаж молодих поетів «Віч-на-віч із Шевченком»; круїз-онлайн «Шевченко подорожує світом»; літературний урок «Ім’я Шевченка стукає в серцях»; поетичний колаж «Сьогодні Кобзаря згадаймо і прозвучать палкі його слова»; літературна година «У майбутнє з нами йде пророк зорі».
Учні 6-А класу гімназії № 5 (під керівництвом вчителя українознавства Е. І. Чорногуз) відвідали літературний урок «Ім’я Шевченка стукає в серцях». Вони дізнались про цікаві моменти життя Тараса Григоровича. Бібліотекар відділу обслуговування 5-9 класів Амброзевич М. М. зробила для читачів цікавий підбір фото-відеоматеріалів про життєвий та творчий шлях Кобзаря. 


Найменші читачі, учні 3-х класів гімназії № 5 (керівник М. Д. Гавриш – група продовженого дня) долучились до проведення Шевченківського тижня у бібліотеці. Своє бачення поезії Тараса Григоровича діти відобразили у малюнках. Цей вернісаж дитячих малюнків «Садок вишневий коло хати» стане окрасою Тижня дитячого читання «Сузір’я вічного й святого – дитяча книга», який щорічно традиційно проходить в останній декаді березня. 
Учні 2-В класу ЗОШ № 4 (класовод Джуравель Т. Д.) відвідали голосні читання «Візьму у руки «Кобзаря»». Кожен мав змогу погортати сторінки різних видань «Кобзаря» Т. Шевченка та вголос почитати вірші автора.



Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами