Перейти до основного вмісту

Великий піст


Виховання духовності, моральності та людяності у дітей є важливим напрямком  у роботі бібліотеки. Уроки духовності та православного етикету постійно проводяться для  наших читачів.
Розпочався Великий піст, який триватиме сорок днів.
На протязі всього Великого посту бібліотекарі проводитимуть бесіди та уроки духовності для того, щоб розповісти дітям про звичаї та традиції Великоднього посту, ознайомлять читачів з біблійними легендами.
Це найдовший і найсуворіший з чотирьох багатоденних постів християн. Аби підготувати себе, напередодні віряни просили вибачення і самі прощали образи.
Цей піст - найважливіший і найдавніший з усіх багатоденних постів. Він нагадує нам про сорокаденний піст Спасителя у пустелі; вводить нас у Страсний тиждень, а потім – свята Світлого Христового Воскресіння. "Під час нього віруючі згадують, як Господь був відданий своїми учнями і страчений - розіп'ятий на хресті разом з двома розбійниками. Він був оплаканий Богородицею і розкаявся учнями своїми. Ісуса Христа поклали в труну, але на третій день він воскрес із мертвих." (http://megasite.in.ua/20026-tradici-ta-istoriya-velikogo-postu-velikijj-pist-vethijj-zavit-evangilijj.html)
Піст, або, як горорять, говіння, - це відмова не тільки від певної їжі, але й від усіх шкідливих звичок і веселощів; час каяття, роздумів і молитви. На протязі всього Великого посту християнська церква закликає віруючих утримуватися від вживання м’яса, молока, яєць і риби, в тому числі в складі різних страв. Риба дозволяється лише на свята Благовіщення і Входу Господнього в Єрусалим.

Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами