Перейти до основного вмісту

Вітаємо лютневих ювілярів!

В лютому відзначають свій ювілей друзі дитячої бібліотеки та знані громадські діячі нашого краю: румунська поетеса, педагог Елеонора  Тодорівна Скіпор та краєзнавець, фольклорист, громадський діяч Мірча Дмитрович Мінтенко. 

Елеонора Скіпор народилася 6 лютого 1960 року в селі Нижні Петрівці Сторожинецького району Чернівецької області. Після закінчення школи Елеонора Тодорівна вступила до Чернівецького держунівеситету на факультет іноземних мов (спеціальність "Французька мова та література"). Працювала вчителем у с. Банилів-Підгірний, а з 1948-го - в с. Купка. Публікує фольклор і вірші. 
Е. Скіпор є автором багатьох книг (українською та румунською мовами):  «Культурне  життя  Нижніх  Петрівців», "Іліє Мотреску, який має дакське коріння", "Назавжди осяяний молодістю", "Фізик із поетичною душею", "Спів скрипки" та ін. 
Мірча Дмитрович Мінтенко народився 17 лютого 1940  року в Чернівцях.
Своє дитинство провів у селі Великий Кучурів Сторожинецького району Чернівецької області. Закічнив бібліотечне відділення Чернівецького культосвітнього училища. Працював у колгоспі, завідував бібліотекою на хуторі Годилів, був бібліотекарем у селі Великій Кучурів. Мірчі Мінтенку було присвоєно звання “Почесний громадянин села”. У 2012 році Мірча Дмитрович  став лауреатом обласної премії імені Олекси Романця. 
Автор низки публікацій з питань народознавства, краєзнавства, про видатних людей Буковини, з якими він спілкувався: Ганною Янушевич, Домкою Ботушанською, Ганною Дущак, Петром Міхневичем та іншими.  В 2011 році побачила світ книга автора "Чисті джерела натхнення".
 Мірча Мінтенко і Елеонора Скіпор у 2012 році стали учасниками регіонального проекту "Буковина читає дітям", який презентовано в Чернівецькій обласній бібліотеці для дітей 2 квітня 2011 року на Міжнародний день дитячої книги. 


Популярні дописи з цього блогу

«Музика та слово – струни його душі»: мережевий проєкт до 75-річчя поета, композитора Володимира Івасюка

Шарлотта Бронте: цікаві факти

Знайомство з автором та його книгами